Persze alapvető probléma, egy blog indításánál a desing, nekem sajnos leginkább idő hiány miatt a lassúságom vezet, ugyanakkor :) mmm elég sok elképzelésem van és össze kell még eggyé forrniuk!
Addig a tartalmat töltögetem, hogy legyen amin tesztelhetek.
Sorsfordító dolog, de ha minden igaz hamarosan lesz kire főzzek-süssek, kin teszteljek.
Már a héten is alkottam, és rájöttem hogy a saját konyhám is eléggé kezdetleges. Jóvanna a koleszban csak egy serpenyőm volt és abban is elkészült minden.
Alapvető fűszerek is hiányoznak mint a curry vagy az oregáno, ugyanakkor olyan dolgok is vannak ami másnak nem hiszem hogy alapvetően jelen van, mint pl, a gersli vagy a kandis cukor.
Úgyhogy ma neki is estem egy kis kefíres kevertnek, vaniliás krémmel.
Alapvetően bolonyait akartam csinálni, mert volt itthon darált hús és az hosszú távon nem elállós.
Bolognai szósz
Darált husi, paradicsompüré, hagyma, fokhagyma, só, bors, (oregáno), bazsalikom, majoranna + csaltam, 1db szaft kocka, reszelt edami a tetejére.
Kefíres süti (méret a kefíres pohár)
hozzávalók: 3 kefír, 3 cukor, 3 db tojás, 4 liszt, 1/2 olaj, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor -> kavar
elkészítés: morzsás tepsibe öntjük, mozsárban zúzott kandiscukival megszórjuk.
krém: 2 toji, 2 ek. cukor, 2 ek. liszt, 3 cs. vaniliás cukor, 10 dkg margarin -> felfőzve,
összedolgozva kihűtve, a tetejére kenve.
Retek sali:
1 fekete retek reszelve, 1 paradicsom, 1 hagyma, 1/4 kínai kel, só, bors, majoranna, citromlé, olaj,
majoranna, rozmaring
Megyek, gyártok képet :)
Update: