A spenót újraértelmezése a cél. Ha megkérdezel egy rakat embert rájössz hogy a spenótnak olyan, zöld és fujj íze van. Na ezt a nézetet borítom most fel. Csupán azért mert ezt az ételt minden "fujj" érzésű megkóstolni hajlandó emberrel megszerettettem. Ez tény!
Spenót ahogyan én csinálom
(nem írok mennyiségeket magam sem tudom mennyiből csináltam, csak úgy érzéssel.)
H:
- Spenót paszta (nem szálas, hanem picit drágább fajta)
- Szalonna
- Hagyma
- Tojás
- Tömlős sajt, tejföl v. tejszín
- Só, Bors, Szerecsendió
- reszelni való sajt
E:
- Szalonna, hagyma olajon megpirít...
- Rá a spenót, átpárol...
- Egy tojás, tömlős sajt, tejföl v. tejszín ízlés szerint hozzákever...
- Besűrít és ízesít...
- Végén sajtot rászórni a tetejére.
Én speciel tésztát főzök és ezt teszem rá.
Aztán persze tovább is lehet még értelmezni a dolgokat pl rakott módra....