Milk & Cookie

A blog utat mutat a vajas kenyértől a narancsos kacsáig. Egy kezdő házitündér szemszögéből.

Szerzők

HTML

Borsófőzelék, bundáskenyérrel másképp

2012.01.26. 22:54 - Izabelle87

Címkék: borsó habarás bundikenyér

Nem maradt ez a hét sütés-főzés nélkül. Csak Márk gépén maradt a képek nagy része. De np. majd feltöltöm.. szépen sorban.

Az én borsófőzelékem merőben más mint amit anyum vagy bárki már készíti a családból.
Ez főleg annak köszönhető hogy egy előző párom lisztérzékeny volt és alapvetően fogalmam sem volt a jó habarás elkészítéséről.

 

Borsófőzelék.

A lényeg, üveges borsóból készítem a főzeléket. Egy lábosban cukrot karamelizálok 3ek.-t kb. Erre öntöm a lecsepegtetett üveges zöldborsót. Picit pirítom, aztán felengedem vízzel. Néha teszek hozzá egy negyed leveskockát néha magam fűszerezem: só, bors, friss petrezselyem apróra vágva.

Elkészítem hozzá a habarást. Egy kis tálban 3 kanál keményítőt kikeverek fél doboz tejföllel. Öntök hozzá a borsó levéből és ezzel a masszával besűrítem.

B

Állítólag fini.

Feltétnek a nagy favoritot készítettem. Bundikenyeret.
A szikkadt kenyér egyik legjobb felhasználási módja. 3 tojást, fél deciliter tejet, sót és pici fokhagymasót összekutyulok. Ebbe forgatom a kenyereket 2x. Majd forró bő olajban kisütöm. Nagyon fontos a dupla papírtörlőre helyezzük ki és nagyon alaposan csöpögtessük le :)Imáááádom.

A bejegyzés trackback címe:

https://milkandcookie.blog.hu/api/trackback/id/tr603874674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása