Nem maradt ez a hét sütés-főzés nélkül. Csak Márk gépén maradt a képek nagy része. De np. majd feltöltöm.. szépen sorban.
Az én borsófőzelékem merőben más mint amit anyum vagy bárki már készíti a családból.
Ez főleg annak köszönhető hogy egy előző párom lisztérzékeny volt és alapvetően fogalmam sem volt a jó habarás elkészítéséről.
Borsófőzelék.
A lényeg, üveges borsóból készítem a főzeléket. Egy lábosban cukrot karamelizálok 3ek.-t kb. Erre öntöm a lecsepegtetett üveges zöldborsót. Picit pirítom, aztán felengedem vízzel. Néha teszek hozzá egy negyed leveskockát néha magam fűszerezem: só, bors, friss petrezselyem apróra vágva.
Elkészítem hozzá a habarást. Egy kis tálban 3 kanál keményítőt kikeverek fél doboz tejföllel. Öntök hozzá a borsó levéből és ezzel a masszával besűrítem.
B
Állítólag fini.
Feltétnek a nagy favoritot készítettem. Bundikenyeret.
A szikkadt kenyér egyik legjobb felhasználási módja. 3 tojást, fél deciliter tejet, sót és pici fokhagymasót összekutyulok. Ebbe forgatom a kenyereket 2x. Majd forró bő olajban kisütöm. Nagyon fontos a dupla papírtörlőre helyezzük ki és nagyon alaposan csöpögtessük le :)Imáááádom.