A töltött zsömlét sokan mellőzik, mert unalmas, mazsolàs stb. na én ezt értelmeztem ùjra. Azon oknàl fogva hogy túrós palacsinta volt az ebéd tegnapelőtt. Hogy jön ez ide? Nos, a megmaradt fahéjas túrrót nem volt szívem kidobni, ahogy a 3 marék cseresznyét sem, és a 2 napos zsömiket sem.
Hozzávalók: 6 zsemle, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 cs. vaniliàs cukor, 25 dkg túró, 1 nagy tejföl, 2 tojàs, 3 ek. cukor, 1 csésze gyümölcs.
A zsemléket megskalpoljuk, kikaparjuk a belsejüket, a langyos, cukros, vaniliàs cukros tejbe màrtjuk a zsemlék külsejét, hogy jól megázzon. Ettől lesz ropogós. Kivajazott tepsibe ültetjük őket. :-)
A zsemlék belsejét, túrót, maradék cukros tejet, tojàsokat, 2/3 át a tejfölnek botmixerrel összeturmixoljuk. Az apróra vágott gyümölcsöt belekeverjük. Visszatöltjük a zsömikbe. Tetejüket visszatesszük. A maradék vajból kis kockàkat vàgunk és a zsemlék tetejére tesszük.
Közép meleg sütőben kb fél órát / pirosodásig sütjük. Kihülés után fogyasztjuk, mert fáj a nyelvünk àm ha odaég.