Milk & Cookie

A blog utat mutat a vajas kenyértől a narancsos kacsáig. Egy kezdő házitündér szemszögéből.

Szerzők

HTML

Cseresznyés töltött zsömle

2015.06.25. 17:01 - Izabelle87

A töltött zsömlét sokan mellőzik, mert unalmas, mazsolàs stb. na én ezt értelmeztem ùjra. Azon oknàl fogva hogy túrós palacsinta volt az ebéd tegnapelőtt. Hogy jön ez ide? Nos,  a megmaradt fahéjas túrrót nem volt szívem kidobni, ahogy a 3 marék cseresznyét sem, és a 2 napos zsömiket sem.

Hozzávalók: 6 zsemle, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 cs. vaniliàs cukor,  25 dkg túró, 1 nagy tejföl, 2 tojàs, 3 ek. cukor, 1 csésze gyümölcs.

A zsemléket megskalpoljuk, kikaparjuk a belsejüket, a langyos, cukros, vaniliàs cukros tejbe màrtjuk a zsemlék külsejét, hogy jól megázzon. Ettől lesz ropogós. Kivajazott tepsibe ültetjük őket. :-)

A zsemlék belsejét, túrót, maradék cukros tejet, tojàsokat, 2/3 át a tejfölnek botmixerrel összeturmixoljuk. Az apróra vágott gyümölcsöt belekeverjük. Visszatöltjük a zsömikbe. Tetejüket visszatesszük.  A maradék vajból kis kockàkat vàgunk és a zsemlék tetejére tesszük. 

Közép meleg sütőben kb fél órát / pirosodásig sütjük. Kihülés után fogyasztjuk, mert fáj a nyelvünk àm ha odaég.

 

 

p_20150620_154332.jpgp_20150620_170622.jpgp_20150620_171334.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://milkandcookie.blog.hu/api/trackback/id/tr647572844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása